Monday, 11 June 2012

my driving license...

assalamualaikum and hai!

owh ye,ble da abeh matrik ney,masing2 buat apa ye..
me??
ha,mcm title kat ats 2 la...i'm just get my driving license..
*p/s~(xdpt lgi sebenarnya sebab tak bgi gambar la..tapi dah pass la)..:)

susah tak??? hahahaha..
 a little bit difficult I guess becoz i'm scared..
berapa jam belajar??? kih3..
bnyak la jugak..kesian kat cikgu saya..but he's nice..I called him 'anne' means abang la..
seronok tak??
mesti la..ada orang cakap dapat lesen kereta macam dapat coklat satu bus..he3..tapi dapat coklat lagi best la....

for my first hour learning,i'm really scared..totally! fuhh..ingat lagi apa yng anne cakap..hurmm lebih kurang macam ni la..

"don't worry..jangan takut...apa2 jadi,dekat kaki saya ni ada brek..saya jaga punya.."

ha3..then,I keep going..kereta tak payah cakap la macam mane..ketepi,ketengah,ketepi,ketengah...maklum la orang baru pegang stereng katakan..

lepas tu.hari2 kema belajar drive..still takut tambah2 bila kat bandar yang penuh kereta 2..so,bila yang beraninya?? haa,bila anne ajar drive guna gear 5 la..kat higway..AT LEAST 80???? i'm shocked..ha3..
guess what happen to me ble bawak laju mcm 2??laju ke?? laju la bagi orang yang baru belajar kan...
(*-^)...anne cakap muka kema pucat lesi..he3..what a fun..tu pun nak takut ke...haiyaaa...:)

kalau nak ceritakan sume,bnyk kot insiden2 kelakar yang kema buat..

mase nak practise parking anne puji kema tau..hahaha mcm ni bunyinya..

"u memang pandai tau!pandai buat saya takut"
        *sorry anne...
tu sebab nya I masuk parking dengan laju la...apa lagi...ish3..

eh,lupa pulak..masa awal2 belajar tue kan,anne selalu pesan suh lembut2 sikit..haa.?? kema ganas sangat ke??  sampai la satu hari tu,mama sendiri cakap "kasar betol la drive..patut la anne suruh lembut2"..err,I guess I am...

lebih kurang 2 week belajar,..i'm going to take the test! wahhh nervousnye tak payah cakap la..I can't even sleep malam sebelum test 2..I wish everything were fine..

so,on the day test tu,6.30 da keluar rumah..awal?? memang la sebab nak sampai awal..boleh la practise lagi sikit kat sana nanti..lebih kurang pukul 10 bru test start..hurrm,i'm getiing more nervous masa 2..dah la dapat no 4! awal nya...what I was thinking just one.I REALLY want to finish it earlier today..he3..
walaupun dalam takut2 and nervous2 tu,alhamdulillah I'm pass..JPJ tue pown ok jew...not very strict..boleh la..fuhh lega...otw balik tu.macam tak percaya pun ada jugak yang I"m passed..he4..:)




aikk,who is that??
this is my teacher la..palani anne..
he strict but kind ok..he's always patient..not getting mad even once eventhough I keep doing the same mistake..he'll just smile,laugh and keep remind me..thanks a lot anne..I won't forget it..hope god will bless u always...
anne,once u r getting married,don't forget to invite me ya....:)

#kema,do drive ok..don'n just keep the license! :)






4 comments:

  1. pergh kak ma . boleh la follow mirul balik yeee . peace .

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. haa,bru nk tye..knp x blh nk follow mirul????dye kte xdpt detect ID blog mirul??check balik ea..

      Delete