Wednesday, 20 July 2016

Resepi Aglio Olio Daging




Our version of aglio olio.

1. rebus dulu spaghetti tu.. sementara tunggu spageti tu lembut,prepare bahan2 untuk tumis .bwg besar ,bawang putih,lada kecik(wajib bg akmi sebb kami memang suka pedas,xnk buh pun xpe). Spageti klu dh siap,toskan.. 

2.Panaskan 2 sudu besar butter/ minyak olive oil/ minyak jagung/ minyak biasa pun boleh.. 

3.Tumis bawang putih dgn bawang besar td sampai layu.. bkn sampai hangit tau..

4.Kemudian masukkan daging cincang yang dh direbus. Originalnye guna seafood but since husband suka dging,so gntikan dgn daging.. kacau lg.. 

5.Masukkan spaghetti.. serbuk lada hitam.. cili kering / cili flakes.. garam jgn lupa lak.. 

~ Gaul2 lg dan siappp.. nak taruk sayur2 yg bersesuaian pun boleh.. suka hati korang le.

#dapurakhma




No comments:

Post a Comment